Bademli Pilav Nasıl Yapılır?

Konu, 'Soralım Öğrenelim' kısmında n1rsen tarafından paylaşıldı.

  1. n

    n1rsen Yeni Üye

    Az önce Muhteşem yüzyışda Gülağa Hürrem Sultana Bademli Pilav getirdi Bademli Pilav nasıl yapılır?
     
  2. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Bademli pilav malzemeleri
    • 2 su bardağı pirinç
    • 100 gr tereyağı
    • 4 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 100 gr ayıklanmış tuzsuz badem
    • 1 çorba kaşığı sıvıyağ


    Bademli pilav:
    Pirinçleri üzerini örtecek kadar ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın.

    Tereyağını bir tencerede eritin. Pirince ekleyip kısık ateşte karıştırarak yaklaşık 10-12 dakika kavurun. Tuz ve suyu ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin. Ateşi kısıp pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Sıvıyağ ve bademleri küçük bir tavaya alın. Kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.

    Pilavı ocaktan alıp bademi ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.

     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş