BademLi Mousse

Konu, 'Hamurişleri' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    [​IMG]

    Malzemeler:
    * 4 yaprak jelatin
    * 200 gr labne peyniri
    * 300 ml süt
    * 100 gr krem şanti
    * 1 çorba kaşığı acıbadem likörü
    * 100 gr kıyılmış badem
    * 2 yumurta akı
    * Tuz
    * 60 gr pudra şekeri
    * 250 gr böğürtlen
    * 1 çorba kaşığı toz şeker
    * 2-3 çorba kaşığı portakal suyu
    * Yarım limon

    Hazırlanması:
    * Jelatin yapraklarını soğuk suda eritin. Labne peynirini çırpın.
    * Sütü ısıtın. Jelatini sudan çıkarın. Suyunu süzdükten sonra sütün içinde eritin. Jelatinli sütü[​IMG] labne peyniri ile iyice karıştırın.
    * Krem şantiyi hazırlayın. Yarım limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
    * Ardından krem şantiyi[​IMG] limon kabuğunu[​IMG] limon suyunu[​IMG] bademi ve likörü peynirli karışıma ilave edin.
    * Yumurta akını bir tutam tuz ile çırpın. Üzerine pudra şekeri ekip peynirli karışıma ilave edin ve iyice karıştırın. Karışımı buzdolabına alıp en az üç saat soğumaya bırakın.
    * Böğürtleni ayıklayıp yıkayın. Birkaç tanesini kenara ayırın. Kalanları 100 ml suyun içinde ısıtın. Bir süzgeçten geçirin. Sos için böğürtlen suyunu[​IMG] şeker ile karıştırın. Sosu ısıtın ama kaynamamasına dikkat edin. Ardından hazırladığınız sosu soğumaya bırakın.
    * Hazırladığınız mousse’dan üçgen formlar kesip tabaklara yerleştirin. Üzerine ya da yanına sos döküp birkaç böğürtlen ile süsleyerek servis yapın. Dilerseniz servis tabağını değişik taze baharatlarla da süsleyebilirsiniz.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Bademleri bol olsun lütfen , Böğürtlene bizim orada bükme derler bükmeleride leziz leziz bolca atalım üzerine teşekkürler ederim üzerine :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş