Badem Soslu Horoz Kızartması tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında ahuu tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ahuu Yeni Üye

    Badem Soslu Horoz Kızartması çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    4-6 adet horoz veya tavuk göğsü
    (eğer etler kalınsa, üzerlerine bir naylon poşet koyarak, çekiç veya varsa et döveceğiyle dövüp, yarım santim olacak biçimde inceltelim. Böylece çok daha çabuk kızarır.)

    Varsa;
    2-3 yemek kaşığı soya sosu (yoksa canınız sağolsun)

    Yemeğin Tarifi
    Sakın yemeğin adına bakıp da dalga geçtiğimizi zannetmeyin. Biz çocukluğumuzda çok horoz yerdik. Horoz dolması, horozlu pilav, horoz tiriti gibi pek çok çeşit yemeğimiz vardı. Kayınvaldemin dediği gibi eski horozlar nerede? Şimdi her yer tavuk doldu, hiç horoz kalmadı! Ama bir de notu var, iri horoz kart olur, yemeği de pek lezzetli olmaz diye. Eğer horoz bulamazsanız tavukla da bu yemeği yapabilirsiniz.





    Önce horoz ya da tavuk göğüslerini terbiye etmek için, geniş bir kabın içine sos malzemelerini koyup karıştıralım. Sonra da etlerimizi bu sosa iyiyce bulayıp, aynı kabın içinde en az 1 saat bekletelim. İsterseniz bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Sonra geniş bir teflon tavayı orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım ve soslu etlerimizi, hiç yağ koymadığımız kızgın tavada önlü arkalı beşer dakika kızartalım. Kızaran etleri bir tabağa aldıktan sonra aynı tavaya katı yağ koyup eritelim. Hemen içine unu ekleyip, bir tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştarılım. Yaklaşık 2-3 dakika sonra kavrulan unun rengi sararmaya başladığında sütü azar azar döküp yine sürekli karıştarılam. Hemen çekilmiş bademi, tuz ve diğer baharatları da ekleyelim ama sürekli karıştırarak sosu pişirmeye devam edelim. Sos kaynayıp, muhallebi kıvamına gelince bir kenarda bekleyen kızarmış etleri de tekrar sosun içine yerleştirelim. Bu şeklide, orta ısılı ateşte 5 dakika daha pişirip, ocaktan alalım. Servis tabağına sıcak olarak yerleştirip, yanında pilav, makarna ya da haşlanmış sebze ile beraber ikram edebilirsiniz.



    Sakın yemeğin adına bakıp da dalga geçtiğimizi zannetmeyin. Biz çocukluğumuzda çok horoz yerdik. Horoz dolması, horozlu pilav, horoz tiriti gibi pek çok çeşit yemeğimiz vardı. Kayınvaldemin dediği gibi eski horozlar nerede? Şimdi her yer tavuk doldu, hiç horoz kalmadı! Ama bir de notu var, iri horoz kart olur, yemeği de pek lezzetli olmaz diye. Eğer horoz bulamazsanız tavukla da bu yemeği yapabilirsiniz.
     
  2. t

    tugba Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  3. h

    hanifi şahin Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  4. h

    hamarat Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  5. c

    ceydan devran Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  6. e

    esragull Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş