Badem Çorbası Tarifi

Konu, 'Çorbalar' kısmında Tonton tarafından paylaşıldı.

  1. T

    Tonton Yeni Üye

    Osmanlı mutfağında özel yeri olan Badem Çorbası nasıl yapılır, bu çorbanın malzemeleri hakkında bilgi istiyorum. Bir arkadaşım badem çorbasını şöle yapmış sizce nasıl?Malzemeler3 çorba kaşığı un
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı badem

    1 çorba kaşığı tereyağı

    Tencerede tereyağı ve unu alıp pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra üstüne soğuk
    sütü ilave edin. İçine fırınlanmış bademlerin bir kısmını ilave edin. Suyunu, tuzunu ekleyip
    kaynamaya bırakın.Sıcak olarak servis edin.
    Servis yaparken kalan bademleri üstüne atın.
     
  2. N

    Nursultan Yeni Üye

    badem çorbası değişik bir tarif olmuş ilk fırsatta mutlaka deneyeceğim değişik lezzetlere açık bir mutfağa sahibim
     
  3. Murat

    Murat Yönetici

    Malzemeler (8 porsiyon için)
    Süt (2,5 su bardağı) 500gr.
    Badem 150gr.
    Acı badem 50gr.
    Un (2,5 su bardağı) 200 gr.
    Tereyağı (4 çorba kaşığı) 150 gr.
    Misket hindistancevizi 1 adet
    Kemik suyu (4 su bardağı) 800 gr.
    İçme suyu (2 su bardağı) 400 gr.
    Nar (1 adet) 250 gr.
    Tuz (1 çorba kaşığı) 30 gr.
    Maydanoz ½ bağ

    Bademleri haşlayın, kabuklarını soyun ve akşamdan ıslatın.
    Bademleri mikserde çekin.
    Tencerede tereyağını eritin, un ile karıştırın. Hafif ateşte 5 dakika kavurun. Tencereye süt, su ve çekilmiş bademleri ekleyin. Hafif ateşte 20 dakika kaynatın.
    Çorbanın inmesine yakın hindistancevizini rendeleyerek ilave edin.
    Çorba pişince tavada az miktarda tereyağı eritin, biraz kemik suyu koyun, ince doğranmış maydanozu ekleyip çevirin ve üzerine dökün.
    Servis sırasında üstüne nar taneleri serpin.

    Not: Bu reçete, Şah Cihangir ve Beyazid'in , 1539 yılı kasım ayının 2. yarısında Edirne'de düzenlenen sünnet törenlerindeki çanak yağması ziyafetinde yer alan bir yemektir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş