B3 Vitamini Hangi Gıdalarda Nelerde Bulunmaktadır?

Konu, 'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' kısmında Murat tarafından paylaşıldı.

  1. Murat

    Murat Yönetici

    Yaşam kaynaklarımızdan olan B3 vitamininin ne tür besin guruplarında ve nerelerde bulunmaktadır sorularına alacağımız cevaplar.
    [​IMG]
    B3 vitamini diğer adları Niasin, Niasinamid veya Nikotin Amid olarak da bilinmektedir.
    B3 vitamini; protein, yağ ve karbonhidrat metabolizması için gerekli olan bir vitamindir.
    B3 vitamini eksikliğinde pellegra ismi verilen ve sinir sisteminde fonksiyon bozukluğuna neden olmaktadır. Diğer bir yandan mide bağırsak sistemi bozukluğu, ishal, zihin bulanıklığı, depresyon ve ağır dermatit ve çeşitli cilt lezyonlarına neden olan bir hastalığa neden olmaktadır.

    Bahsi geçen B3 vitamini, insan vücudunda serbest olarak bulunmaz. B3 Vitamini en yüksek oranda bira mayasında bulunmaktadır. B3 Vitamini Buğday, bulgur, pirinç, nohut, fasulye, mercimek, karnabahar, havuç, yer fıstığı,ceviz ve fındık; bazı yeşil sebzeler de bulunur. Yine kahve, çavdar, patates,domates ve mısır nişastasın da B3 vitamini bol miktarda bulunduğu bilinir.
     

    Ekli Dosyalar:

Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş