Azı Açık / Urfa tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    Azı Açık / Urfa nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 adet yumurta
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay kaşığı tuz
    Biraz su
    Alabildiği kadar un

    İçi İçin;
    Yağsız kıyma
    1 adet kuru soğan
    1 adet yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    1 yemek kaşığı salça
    1 tatlı kaşığı pul biber

    Yemeğin Tarifi
    Derin bir kapta malzemeleri karıştırıp yoğuralım ve yumuşak bir hamur yapalım. İç malzemelerinde hepsini ayrı bir yerde karıştıralım.

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle oval veya yuvarlak küçük lahmacun büyüklüğünde açalım, elimizi suyla ıslatalım. Sonra kıymalı içi malzemeyi açtığımız hamurların üzerine yayalım, kenarlarını kıvıralım. Küçük lahmacunlar yapar gibi yaptığımız lahmacunları kızgın yağda önce kıymalı yüzü olmak üzere kızartalım. Diğer yüzü de kızartıldıktan sonra servise hazırdır.

    Yasemin Madenüs/Kocaeli
     
  2. z

    zeytin Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  3. f

    fureya Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  4. çiçek

    çiçek Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  5. a

    ase Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  6. d

    dilek62 Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş