Ayvalı Tas Kebabı tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında ayşe tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayşe Yeni Üye

    Ayvalı Tas Kebabı
    Malzemeler
    500 gr. kuzu kuşbaşı (doğranmış)
    2 adet ayva
    2 su bardağı pirinç
    2 yemek kaşığı tereyağ
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin.

    Yuvarlak bir kabın içine kuşbaşı et, küp şeklinde doğranmış ayva, karabiber ve tuz koyun. Kabı geniş bir tencerenin içine ters çevirip koyun. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.

    Ağırlığı kaldırmadan kenarlarına pirinci koyun. Üzerine tereyağ koyup tuz atın. 4 bardak sıcak suyu pirincin üstüne dökün. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Tası ortasından çıkarın, tencereyi ters çevirip servis yapın.
     
  2. t

    tuba Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  3. s

    simay Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  4. g

    gülşen Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  5. h

    hanım.eli Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş