Ayvalı Strudel (12 Kişilik)

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    [​IMG]
    Ayvalı Strudel (12 Kişilik) çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    1 Su Bardağı Ayva Marmelatı
    1 Yemek Kaşığı İzmir Üzümü
    1 Yemek Kaşığı Ceviz
    1 Yumurta Sarısı
    1 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri (üzeri için)
    MiIföy Hamuru Malzemesi:
    1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
    1 Yumurta
    1/2 Limon Suyu
    1 Su Bardağı Ilık Su
    10 Çay Bardağı Un
    250 gr Margarin
    Tuz


    Yemeğin Tarifi
    Milföy hamurunu hazırlamak için; margarin dışındaki tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamuru merdane ile açın. Margarinin üçte birini üzerine sürüp bohça gibi katlayın. Hamuru nemli bir beze sarıp naylon poşet içinde buzlukta 30 dakika bekletin. Hamuru tekrar açıp kalan margarinin yarısını üzerine sürün ve tekrar bohça şeklinde katlayın. Buzdolabında 30 dakika daha bekletip tekrar açın. Kalan margarini sürüp tekrar katlayın ve 30 dakika daha buzdolabında bekletin.

    Bir kapta ayva marmelatı, ceviz ve üzümü karıştırıp iç malzemesini hazırlayın.

    Milföy hamurunun yarısını merdaneyle açın. Hazırladığınız iç malzemesini hamurun üzerine sürüp rulo şeklinde sarın. Hamuru yağlanmış bir tepsiye alın ve üzerine yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.

    Not: Kalan milföy hamurunu buzdolabında 3-4 gün saklayabilirsiniz. Dilerseniz hazır milföy hamuru da kullanabilirsiniz.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    Diğer Meyvelerlede Yapılabilir
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş