Ayvalı Et nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında betül tarafından paylaşıldı.

  1. b

    betül Yeni Üye

    Ayvalı Et tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    1 kg. kemikli kuzu veya kuzu kuşbaşı et
    3 orta boy ayva
    3 adet kuru soğan
    3 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı toz şeker
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Soğanı ince ince doğrayın. Tereyağını tencereye koyup, eritin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

    Kemikli parça etleri soğana ekleyip, suyunu salıncaya kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarıp, iri iri doğrayın ve tencereye ekleyin.

    Bir yemek kaşığı kadar toz şekeri ilave edip, ayvalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin, sıcak olarak servis yapın.
     
  2. b

    baş belası Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  3. a

    aydanozgen Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  4. f

    fermed03 Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  5. z

    züleyha Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  6. c

    ccfatih Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş