Ayva Tatlısı

Konu, 'Yemekler' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    Ayva Tatlısı hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    4 adet ayva
    8 yemek kaşığı toz şeker
    1 çay bardağı su
    3-4 adet karanfil

    Üzeri için;
    Kaymak ya da krem şanti

    Yemeğin Tarifi
    Önce ayvaları dikine ikiye bölün Çekirdek yuvalarını çıkarın. 8-10 adet çekirdeği ayırın. Sonra ayvaları soyup, geniş yayvan bir tencereye oyuk tarafları üste gelecek biçimde dizin. Çekirdek yuvalarına birer kaşık toz şeker koyun. Tencereye karanfilleri ve ayırdığınız ayva çekirdeklerini serpiştirin (meyvelerin üzerine gelmesin). Suyunu da koyup, kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı olarak ayvalar, ayva pişmişi rengini alıncaya dek pişirin. Ilınınca servis tabaklarına alın ve çekirdek yuvalarına kaymak ya da krem şanti koyarak servis yapın.
     
  2. f

    fatoşşş Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. f

    flpinar Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş