Ayşe TÜTER

Konu, 'Aşçılar' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    [​IMG]
    H. AYŞE TÜTER

    İstanbul Boğaziçi doğumluyum. Tahsilime Üsküdar kız kolejinde devam ettim. Kolejden sonra cağaloğlu meslek okulunda yemek pişirme ve pasta eğitimi yaparak diploma aldım. 1996 yılında sofra dergisinin açtığı yemek yarışmasında Türkiye birincisi oldum. Bir çok yarışmalarda derece girdim. Çırağan sarayında yapılan bir yarışmada ikinci oldum,bir çok ödüller aldım.

    Ağzının tadını bilen Türk toplumunun güzide insanları ile bu sayfada buluşmanın kıvancı içerisindeyim. İki TV kanalında senelerdir yaptığım yemek çeşitlerini hiç tekrarlamamak suretiyle binlerce tür ağız tadını seyircilerime
    sunmak mutluluğuna eriştim. Bana bu uğraşlarımda Türk mutfağının zenginliği ve bu zenginlikleri birbiriyle uyum içinde kaynaştırarak yeni yeni çeşniler yaratmam yardımcı olmuştur. Yayın hayatım boyunca Türk televizyonlarında ilk canlı yayında yemek yapan bayan olma şerefine nail olup yeni bir tecrübe ve sektör oluşturdum.

    Birikimlerimi şu anda �MUTFAĞINIZDAKİ BEREKET�,�RAMAZAN BEREKETİ� ve � ÇAY KEYFİ � adlı 5 kitabımla taçlandırmış bulunuyorum. İlk iki kitabım sebze ve et yemekleri ile salataları,çay keyfi kitabım ise pastalar,börekler,tartlar,turtalar ve çay saatlerinde sunulabilecek salata tariflerini kapsamaktadır.

    İstanbul,Anadolu,Rumeli ve Osmanlı yemekleri çok geniş bir yelpazedir. Bu kadar geniş kültürleri inceleyip ortaya Türk mutfağı ekolünü çıkartmak gayreti içersindeyim. Bu arada yemeklerimiz arasındaki tadları yeni yeni sentezlerle arttırarak çeşitlerimizi zenginleştirmek de çalışmalarım içerisindedir.


    TV programlarımda yaptığım ve kitaplarımda tarif ettiğim yemekler ucuza mal olan,çabuk yapılabilen,sağlımızı koruyan yemek çeşitlerinden seçilmektedirler. Bu suretle aile bütçesi zorlanmıyor,çalışan hanımlarımız zaman kaybetmiyor ve insanlarımız sağlıklarını korumuş oluyorlar.

    Şişmanlık Yüzyılımızın hastalığıdır. Her çeşit rahatsızlığın kaynağında yemeklerimizi kırmızı etin yanında beyaz et ve balıkla çeşitlendirerek hazırlamalıyız. Bu hususta kitaplarımla sayın okurlarıma yardımcı olmaya çalışmaktayım. Yüce ALLAH kimsenin ağzının tadını bozmasın.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Ayşe Tüter işinin ehli bir insan.
     
  3. Yamesin

    Yamesin Yeni Üye

    Ayşe Tüter'i yakından takip ediyorum.
     
  4. A

    Abdullah Yeni Üye

    Ayşe tüter işini çok iyi bilen biridir...
     
  5. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Ayşe tüter'in kim oldugunu ögrenmis, okumus olduk.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş