Ayranlı Çorba ? Katıklı Çorba nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında FERAH tarafından paylaşıldı.

  1. F

    FERAH Yeni Üye

    Ayranlı Çorba ? Katıklı Çorba çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    2 su bardağı aşurelik buğday
    Yarım su bardağı kuru fasülye (şeker fasülyesi)
    1 demet dereotu
    4 su bardağı yoğurt (süzme yoğurdu ya da torba yoğurdu tercih edilir)
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Bir gece önceden birlikte bol suyla ıslatılmaya koyduğunuz aşurelik buğday ve kuru fasulyeyi ertesi gün yıkayın ve süzün.

    Buğday ve fasülyeyi bol soğuk suyun içine atarak, taşma yapmasın diye de tencerenin kapağını yarı açık tutarak haşlanmaya bırakın.

    Haşlanma suyu bakliyatların en az 4-5 parmak üstüne çıkmalıdır.

    Tuzu en son eklenir ve bakliyatlar iyice yumuşamaya başladığında altı söndürülür.

    Bir tarafta derin bir kabın içinde yoğurdu çatalla iyice çırpın ve koyu bir ayran kıvamına getirin.

    Fasulye ve buğdaylı karışım ılıklaştığında bu koyu kıvamlı ayranla karıştırın.

    Üzerine yazın ince kıyılmış dereotu kışın da bol kuru nane serpiştirerek servise sunun.
     
  2. e

    esixazar Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  3. e

    esmerce2653 Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  4. f

    figen Yönetici

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  5. e

    esoş Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  6. n

    nisanas Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  7. a

    angel Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş