Ayran Çorbası / Sinop

Konu, 'Yemekler' kısmında ahuu tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ahuu Yeni Üye

    Ayran Çorbası / Sinop çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    350 gr. aşurelik buğday (akşamdan ıslatılır)
    1 litre ayran (5-6 su bardağı ayran)
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
    1 tatlı kaşığı kuru nane
    1 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Aşurelik buğdaylar akşamdan, üzerine bir parmak çıkacak kadar soğuk su ilavesiyle ıslatılır. Ertesi gün iki su bardağı su ile tencerede veya düdüklü tencerede orta ısıdaki ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sonra da soğumaya bırakılır. Soğuyunca kısık ateş üzerine alınır ve ayran yavaş yavaş içine eklenir. Karıştırılarak çorbanın kıvamı sağlanır ve 10 dakika sonra ocaktan alınır.

    Diğer tarafta tavada sıvıyağ ile pulbiberi ve nane 2-3 dakika kadar pişirilir. Naneli ve pulbiberli karışım çorbaya ilave edilir, tuzu eklenir ve servise sunulur.

    Fatma Sığırtmaç/İstanbul
     
  2. l

    lalesebnem Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. a

    azszdz Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  4. e

    emelll Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  5. e

    emuhande Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş