Avakado Meyvesi Nasıl Yenir?

Konu, 'A | B | C | Ç | D' kısmında Murat tarafından paylaşıldı.

  1. Murat

    Murat Yönetici

    Ülkemizde yetişmediğinden pek tüketilmesi konusunda tecrübeniz olmayabilir Avakado meyvesini yiyebilmeniz için öncelikle yumuşamış yani olgunlaş olmasını beklemeniz gerekiyor. Olgunlaşmamış dışı sert olan Avakado meyvesinin tadı acıdır ve doğal olarak yenmez.Bu tür sert olan Avakadoyu 4-5 gün kadar oda sıcaklığında bekletirseniz avakadonuzun yumuşamaya ve rengi koyulaşmaya başladığını göreceksiniz.
    Avakado Resimleri.jpg
    Avakado meyvesi uzunlamasına ortadan kesilir, ardından ortasındaki iri çekirdeği çıkaralım, meyve ince ince güzelce doğranır yada bir madde ile ezilir, içerisine tuz, kırmızı veya karabiber ilave edilerek ardından limon sıkarak bir güzel karıştırılır. isteğe göre biraz taze veya kuru soğan kıyılarak içerisine ilave edilir. Maydanoz ve küçük domates ilave edilebilirsiniz bu durumda salata niyetine yağ kullanmadan yiyebilirsiniz.
    Avakado Salatası.jpg
    Bir başka şekilde soyulmuş ve ezilmiş Avakado sarımsaklı yoğurt ile iyice karıştırılır limon ilave etmeye gerek kalmadan bu şekilde de yiyebilirsiniz.
    Avakado Meyvesi.jpg
    Benim en sevdiğim tarz Avakadolu omlet peynir yerine avokado koyarsanız lezzetine doyum olmaz.

    Yine Avakado mantar sote türünde sote yapılarak tüketilebilir.

    Damak keyfinize yeni bir tarz ise ezilmiş avokado halis bal ve ezilmiş cevizle karıştırılır ve tüketilir.

    Avakadonun haşlanarak tüketildiğini de biliyoruz denemek ister misiniz?
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş