Aşurenin Tarihçesi Nedir

Konu, 'Dini Bilgiler' kısmında Abdullah Bin Murat tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Abdullah Bin Murat Yeni Üye

    Kültürlerde büyük önemi olan Aşurenin Tarihçesi hakkında bilgiler

    Aşure, Arapça "aşu:re" kelimesinden gelmektedir. Aşure, Hicri takvime göre Muharrem ayının onuncu günü yapılan tatlıdır. İslami inanca göre Muharrem ayının onuncu günü, Nuh'un Büyük Tufan'dan sonra karaya ayak bastığında elinde kalan son malzemelerle bu tatlıyı yapmıştır. Temel olarak su, buğday, nohut, toz şeker, kurufasulye, pirinç kullanılarak yapılır. Süsleme amacı ile ceviz, çam fıstığı, badem, nar, susam ve tarçın gibi kuruyemiş, meyve ve baharatlar kullanılır.

    Aşure, Ermeni ve Rum kültüründe de vardır. Ermeniler, 6 Ocak'ta "anuş-abur" yaparken; Rumlar, buğday, kuru üzüm ve bal ile yaptıkları "koliva"yı kilise kapısında dağıtıp ortasına bir mum diktikleri bir tabakla mezarın başına yerleştirmektedirler.
     
  2. E

    Elif Dilara Yeni Üye

    Aşurenin tarihçesini geniş çaplı okudum herkesin okuması şart
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş