Artık Klasikleşen Mantar Kurabiye nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayfer tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayfer Yeni Üye

    Artık Klasikleşen Mantar Kurabiye
    Malzemeler
    250 gr yumuşamış margarin
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı un
    3 adet yumurta
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    500 gr mısır nişastası
    1 yemek kaşığı kakao
    250 gr margarin

    Yemeğin Tarifi
    Oda sıcaklığında yumuşamış yağla beraber şeker, un, yumurta, vanilya ve kabartma tozunu beraberce derin bir kabın içinde yoğuralım.

    Daha sonra nişastayı yavaş yavaş bu karışıma yedirerek katalım. Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, iki elinizin arasında yuvarlayın. Bu top kurabiyelerimizi yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Kola veya gazoz şişesinin kapağını kakaoya batıralım ve tam kurabiyelerin ortasına bastırarak, mantar şekli oluşturalım. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 20 dakika kadar yine üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim ve tepsiyi fırından çıkaralım. Soğuyunca tepsiden çıkarıp servise sunalım.
     
  2. M

    Mc_MiRaGe Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  3. a

    azrail917 Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  4. e

    emiş Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  5. a

    abuhayat Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş