Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Nasıl Yapılır

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Resimli Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Tarifi
    Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebab nasıl yapılır
    Bahçıvan Kebab Tarifi
    Bahçıvan Kebab nasıl yapılır

    Malzemeler
    • 1 kg. kuşbaşı kuzu eti
    • 30 adet arpacık soğanı
    • 3 çorba kaşığı tereyağı
    • 2 adet orta boy domates
    • 2 adet havuç
    • 250 gr. sultani
    • bezelye
    • Tuz, karabiber
    • Kırmızı pul biber
    • 1/2 demet dereotu

    [​IMG]

    Yapılışı
    Eti yıkayıp bir tencereye koyun. Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun. Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin.
    Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1,5 saat pişirin. (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz.)
    Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak sefis yapın.
     
  2. R

    Ruhsar Yeni Üye

    Bahçivan kebabına arpacık soğanı çok yakışıyor
     
  3. N

    Nida Yeni Üye

    Arpacık soğanı fırında yaptıgım yemekler olsun mangal olsun kebap olsun mutlaka kullanırım lezzet katıyor yemeklere
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş