Arnavut Usulü Kuymak

Konu, 'Yemekler' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    Arnavut Usulü Kuymak nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
    2 su bardağı mısır unu (fırınlanmış, iri taneli olanı tercih edilir)
    1 su bardağı rende kaşar
    4 su bardağı kaymaklı süt

    Yemeğin Tarifi
    Öncelikle derin bir bakır tavaya zeytinyağını koyalım ve ateşe oturtalım.

    Hemen mısır unu ilave edip, büyük bir kaşıkla 2-3 dakika kadar sürekli karıştırarak kavuralım.

    Sütü ilave ederken de sürekli karıştırmaya devam edelim.

    Yaklaşık 8-10 dakika daha pişirip, kaşar peynirini ekleyelim ve 2-3 dakika yine karıştırıp, altını söndürelim ve sıcak olarak servise sunalım.
     
  2. ofline

    ofline Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  3. h

    hazan şahin Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  4. H

    Hatice39 Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  5. s

    sem78 Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş