Arılar Nasıl Bal Yapar?

Konu, 'Hayvanlar Alemi' kısmında Bal Arısı tarafından paylaşıldı.

  1. B

    Bal Arısı Yeni Üye

    Arılar bal yapmak için % 80 su ve bir çeşit şeker karışımından yararlanılarak elde edilen nektardan yararlanmaktadırlar. Nektar hanımeli çiçeğinin gövdesinden çekilerek elde edilen sıvı olarak bilinmektedir. Arıların iki karnı vardır. Bu karınların biri arının kendi karnı iken bir tanesi nektar toplamak amacıyla kullandıkları karındır. Arılar nektar karınlarında 70 mg kadar nektar taşıyabilmektedirler. Bu karınları tamamen nektar ile dolduğunda ise kendisi kadar ağırlık yapmaktadır. Bir arı 100- 1500 çiçek arasında gezindiği zaman bu miktarı toplayabilmektedir.

    Bal arıları topladıkları nektarı işçi arılara aktarmaktadırlar. İşçi arılar bu nektarı alabilmek amacı ile bal arılarının karınlarını emmektedirler. Bu arılar nektarı yaklaşık 30 dakika çiğneyerek nektarı basit şekere dönüştürürler. Böylece kovanın bakterilere karşı korunmasına öncülük ederler. Ardından arılar nektarı kovandaki peteklere dağıtıp kanatlarını yelpaze gibi kullanarak bu nektarın çabuk kurumasını sağlarlar. Bal kıvama gelince altıgen peteklerdeki bal bal mumu ile kapatılıp bal tüketilene kadar burada saklanır.
     
  2. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Ari'larin nasil bal yaptigina dair guzel anlatimli bir konu olmus, tesekkur ediyoruz. Ari'larin bali superdir :p
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş