Arı Sütü

Konu, 'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    arı sütü nedir ?
    arı sütü 6-12 günlük işçi arıların ana arıyı ve genç larvaları beslemek için yutak üstü salgı bezlerinden salgıladıkları beyaz krem renginde ve tereyağı kıvamında protein,vitamin,mineral maddeler ve iz elementler bakımından oldukça zengin bir besin maddesidir. .



    Arısütünün içinde kuvvetli Radyoaktif ve Manyetik enerji olduğu görülmüştür

    Yapılan incelemelerde Arısütünün besleyici olmasından başka çeşitli hastalıklara da iyileştirici niteliği olduğuna dair bulgular bulunmuştur.

    Etkileri bilinen fakat belirlenemeyen bu maddeler arı sütünün olağanüstü etkilerini meydana getirmektedir. arı sütü kalp rahatsızlıklarından kansere kadar bir çok hastalıkta vücudu güçlendirmek,bağışıklık sistemini uyarmak amacıyla kullanılmaktadır. Özellikle yoğun antibiyotik kullanan radyoterapi ve kemoterapi olan hastalarda muhtemel karaciğer ve böbrek zararlarını önlemekte karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını korumaktadır.

    arı sütünün tüketilmesi ve faydaları
    arı sütü bal ile tüketilebileceği gibi saf olarak sabahları aç karnına, kahvaltıdan en az yarım saat önce ve dil altından eğilimi yoluyla tüketilmesinin daha doğru bir yaklaşım olduğu ortaya konulmuştur. Normal şartlara ortalama doz yetişkinler için 0,5g , hastalık ve rahatsızlık hallerinde 1 g olarak önerilmektedir. Çocuklarda ise yaşa ve doktor tavsiyesine göre yetişkinler için belirtilen dozun yarısı ile ¼ 'i önerilir. Piyasada bal-polen-arı sütü karışımları bulunmaktadır. Bu tür karışımların, 1Kg bal, 30-50 g arı sütü ile 100-150 g polen şeklinde olması tavsiye edilir

    arı sütü'nün etkileriarı sütü ağız yoluyla alındığında;
    Stimulant - Fiziksel performansı artırıcı, hafızayı güçlendirici, zeka açıcı, kendine güveni artırıcı etkileri
    Genel olarak sağlıkta ve metabolizmada düzelme
    İştah artırıcı
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Doku ve cildi yenileyici, güzelleştirici
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Seks gücünde artış, yumurta ve sperma üretiminde artış
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Viral hastalıklara karşı direnç
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Tansiyonu düzenleme
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Kansızlığı (anemi) giderme
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Damar tıkanıklarına karşı olumlu etki
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Kolestrolü düzenleme

    [B][FONT=Times New Roman]arı sütünün topikal olarak kullanımı[/FONT][/B][FONT=Times New Roman]
    [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Deriyi gerdirme, yenileme ve canlılık
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Epitel hücrelerini geliştirme ve uyarma
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Kırışıklığı giderme
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Derinin yağ sekresyonunu düzenleme
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Antibiyotik aktivite
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Escherichia coli, Salmonella, Proteus, Bacillus subtilis ve Staphylococcus aureus (Lavie, 1968; Yatsunami and Echigo, 1985).
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Micrococcus pyrogens karşı penisilinin etkisinin % 25 ini göstermiştir. (Blum et al., 1959).
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Antiviral aktivite (Derivici and Petrescu, 1965)

    [B][COLOR=#636363][FONT=Times New Roman]arı sütünün etkili olduğu rahatsızlıklar[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#636363][FONT=Times New Roman]
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]1.Akne (Sivilce)
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]2.
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Dermatit (isilik)
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]3.
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Sedef hastalığı
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]4.
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Fluid retention (Su toplaması)
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]5.
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Alerjiler
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]6.
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Anjin
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]7.
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Astım
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]8.
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Bronşit
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]9.
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Soğuk algınlığı
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]10. (isteksizlik, iştahsızlık)
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]11. Arteriosclerosis (Damar sertliği)
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]12. (Eklem yangısı, Romatizma)
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]13. Siyatik
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]14. Anemi (kansızlık)
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]15. İlaç düzensizliği
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]16. (salgı bezlerinin yaptığı ateş)
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]17. Böbrek rahatsızlıkları
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]18. Yüksek ve düşük tansiyon
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]19. İnce bağırsak ülseri
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]20. Gastroenterit (ishal)
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]21. Hepatit (Karaciger iltahabı)
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]22. Yüksek ve düşük şeker hastalığı
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]23. Adet sancıları
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]24. Adet öncesi depresyon
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]25. Doğum ve doğum öncesi depresyon
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]26. Hamilelik sabah yorgunluğu
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]27. Menopoz
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]28. Yüksek aktiflik
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]29. Impotence (İktidarsızlık)
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]30. Sistit
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]31. (Zihinsel ve fiziksel özürlülük)
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]32.(Beyin iltihabı)
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]33. (doku kalınlaşması)
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]34. Stres
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]35. Depresyon
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]36. Stroke (travma, darbe)
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]37. Egzama
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]38. Kanser
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]39. AIDS
    [FONT=Times New Roman][COLOR=black]40. Lösemi[/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/font][/color][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/font][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT]
     
  2. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Arı sütünün olağanüstü faydaları dünya bilim adamlarınca onaylanmıştır. Arı sütünün dünyadaki tüm besinlerden, bitkilerden, ilaçlardan, gıdalardan, vitaminlerden, otlardan vs. ayıran en büyük özelliği; Her yaş insan vücudunda tepeden tırnağa vücuttaki bütün hücreleri yeniler, besler, onarır, tamir eder, geliştirir, metabolizma dengesi kurar, tüm hastalıkları yok eder, doğal, işlenmemiş vitamin verir, yaşlanma hızını keser, beyin-beden-direnç gücünü yüksek oranda arttırır En önemli unsur ise arı sütünün extra 1.kalitede, tahlilinden olumlu sonuç alınmış, %100 saf, bilimsel sistemde üretilen ve dozajına uygun kullanılan Arısütü olmasıdır.

    arı sütü yazısı..

    arı sütü 6-12 günlük işçi arıların kafalarındaki çene altı (mandibular) ve hipofarenks bezlerinden salgılanan, besin değeri ve biyolojik aktivitesi çok yüksek değerli bir üründür. arı sütü kovan içerisindeki genç larvaların ve kraliçe arının beslenmesi için kullanılır. İşçi arılarla kraliçe arı arasında genetik olarak bir fark yoktur.

    Larvaların beslenmesine bağlı olarak bunlar ya işçi arı veya kraliçe arı olurlar. Tüm larvalar ilk 3 gün arı sütü ile beslenirler. 3.günden sonra eğer larvalar bal ve polen ile beslenirse işçi arı, arı sütü ile beslenirse kraliçe arı olurlar.

    Kovanda sadece kraliçe arılar, hayatı boyunca arı sütü ile beslenir. Larva döneminde arı sütü ile beslenen kraliçe arılar gelişmesini daha erken tamamlayarak 16 günde ergin hale gelirler. 3. günden sonra bal ve polenle beslenen işçi arılar ise gelişmesini 21 günde tamamlarlar. Kraliçe arılar işçi arılara oranla çok daha iri ve dayanıklıdır. Kraliçe arıların üreme organları mükemmel bir şekilde gelişmiştir, işçi arılarınki gelişmemiştir. Genç ve sağlıklı bir ana arı bir günde 1500-2000 yumurta yumurtlayabilir ve bir günde yumurtladığı yumurtaların ağırlığı kendi ağırlığına eşittir. Hayatı boyunca arı sütü ile beslenen kraliçe arılar 3-4 yıl yaşayabilirler fakat bal ve polenle beslenen işçi arılar sadece 5-6 hafta yaşayabilirler. Kraliçe arı ile diğer işçi arılar arasındaki farklılıklar bu özel diyetten (arı sütü) kaynaklanmaktadır.

    Kraliçe arının hayatını inceleyen ve arı sütü'nün özelliklerini öğrenen insanlar bu ürünün insan sağlığı ve beslenmesindeki önemini keşfetmişler ve arı sütü tüketimi hızla artmaya başlamıştır. arı sütü içerisindeki 10-hydroxy-decenoic asit doğal bir antibiyotik olup bakterilerin virüslerin ve fungusların çoğalmasını önlemektedir. İşçi arıların, bazı hastalıkları olmasına rağmen arı sütü ile beslenen kraliçe arılar hastalanmazlar ve 3-4 yıl süre ile yaşamlarını sürdürürler.

    Laboratuarlarda yapılan analizler sonucunda bu gizemli besinin içinde proteinler, şekerler, serbest esansiyel amino asitler ve yağ asitlerinin olduğu görülmüştür. İçinde yoğunca B vitamini, mineraller, iz elementler ve antioksidan maddelerin olduğu belirlenmiştir. Günümüzde teknolojinin çok ileri bir düzeye ulaşmasına rağmen arı sütü içerisinde % 3.5 oranında bilinmeyen maddeler bulunmaktadır. Bu bilinmeyen maddeler metabolizmayı düzenlemekte, vücudun direncini ve bağışık sistemini güçlendirmekte, hücre yenilenmesini sağlamaktadır. Bu özellikleri nedeniyle arı sütü kalp rahatsızlıklarından kansere kadar bir çok hastalıkta vücudu güçlendirmek, bağışıklık sistemini uyarmak amacıyla kullanılmaktadır. Özellikle yoğun antibiyotik kullanan, radyoterapi ve kemoterapi alan hastalarda bu alınan zararlı maddelerin karaciğer ve böbreklere zarar vermesini önlemekte, karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını korumaktadır.

    Arı sütünün bu özellikleri nedeniyle her yıl tüketimi artmakta Japonya, Çin, ABD ve bir çok Avrupa ülkesinde sağlıklı insanlar dahi genç ve zinde kalabilmek, sağlıklı yaşayabilmek, hastalıklara karşı dirençlerini arttırmak amacıyla her gün arı sütü tüketmektedir. arı sütü safken dondurulmuş olarak saklanmalıdır. Ancak arı sütü üretimi ve tüketimi fazla olan ülkelerde toz haline getirilmiş, bozulmadan çok uzun süre saklanabilen tablet veya kapsül halinde hapları da pazarlanmaktadır.Her gün yüz binlerce insan besleyici ve bünyeyi güçlendirici bu doğal ilaçları kullanmaktadır.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş