Antakya'ya Özel Sürk Peynirli Bezelye Çorbası

Konu, 'Çorbalar' kısmında QsqE tarafından paylaşıldı.

  1. QsqE

    QsqE Cadı Üye

    Antakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası
    Antakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası resimli
    Antakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası tarifi


    [​IMG]

    900 gram ayıklanmış bezelye
    1 demet taze soğan
    1 adet patates
    850 ml tavuk veya sebze suyu
    1 diş kıyılmış sarmısak
    1 çorba kaşığı limon suyu
    6 çorba kaşığı krema
    1 tutam tozşeker
    4 çorba kaşığı kıyılmış nane
    Tuz, taze çekilmiş karabiber
    250 gram Antakya sürk peyniri


    Taze soğanı temizleyip iri parçalar halinde kıyın. Patatesi soyun. Tavuk suyu (veya sebze suyu), patates, sarmısak, bezelye ve taze soğanı tencereye alıp 20 dakika kaynatın. Karışımdan iki çorba kaşığını kenara ayırın. Kalanı robottan geçirin ve tekrar tencereye alın. Üzerine 4 çorba kaşığı krema, limon suyu, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyip bir taşım kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Ayırdığınız bezelyeli karışım ve naneyi ilave edin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine kalan 2 çorba kaşığı kremayı damla şekli oluşturacak şekilde dökün. Küçük küpler halinde doğranmış sürk peynirleri ile sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
     
  2. i

    irem Yeni Üye

    Antakya yemekleri güzel olur fakat Kırıkhan'a uğrarsanız yemek yemek için düzgün biryer seçin aksi halde antakya hakkındaki güzel fikirleriniz biranda yok oluveriyor
     
  3. a

    avrupali Yeni Üye

    Guzele benziyor tadi, guney tarafinin yemekleri degisik oluyor sanki, öbur bölgelerimize pek benzemiyor.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş