Antakya’nın Meşhur Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Konu, 'Tatlılar' kısmında Murat tarafından paylaşıldı.

  1. Murat

    Murat Yönetici

    Çok güzel bir memleket olan Antakya’nın kabak tatlısının meşhur olduğunu biliyor muydunuz? İşte o güzel yörelerde yetişen kabaklardan yapacağımız tatlıya geçmeden nelere gerekli göz atalım.
    [​IMG]
    Malzemeler:

    2 kilo Antakya kabağı

    1,5 kilo toz şeker

    1 tane limon

    Yeteri kadar kireçli su

    Antakya Kabak Tatlısı üzeri için:

    Hindistan cevizi

    1 çay bardağı tahin

    Hazırlanışı:

    Kabak tatlısı için öncelikle kabakları orta incelikte dilimleyin. Dilimlenen kabaklar 1 gece kireçli su içerisinde bekletilir. Ertesi gün bekletilen kabaklar tencere içerisine alınır. Kabakların her iki tarafından da delik açılarak tencereye aynı zamanda limon dilimleri koyulur. Toz şeker kabakların üzerine serpilir. Su ilavesi yapılarak kabaklar yumuşayana kadar bekletilir. Soğuduktan sonra üzerine Hindistan cevizi serpilir. Dileyen bu kabak tatlısının üzerine tahin gezdirerek de yeme tercihinde bulunabilir.
     

    Ekli Dosyalar:

Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş