Anneannemin Elbasanı tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında canay tarafından paylaşıldı.

  1. c

    canay Yeni Üye

    Anneannemin Elbasanı kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    1 kg kuzu kol (iri parçalanmış)
    1 çay kaşığı pul biber
    2 adet kuru soğan
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı tuz, karabiber

    Sebze sotesi için;
    2 adet kabak
    2 adet havuç
    1 çay kaşığı tereyağı

    Sosu için;
    2 adet yumurta
    1 su bardağı un
    1 su bardağı yoğurt
    1 çay bardağı et suyu
    1 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Bir tencerede et, tereyağı ve ince kıyılmış kuru soğanı hafifçe kavurun. 2 çay bardağı su ekleyerek, orta ateşte pişirin. Ocağın altını kapatıp, suyunu süzün. Etleri kemiklerinden ayırın ve bir tepsiye dizin. Üzerine karabiber ve kırmızı biber serpin. Ayrı bir kapta yoğurtla yumurtaları çırpın, unu katın ve iyice karıştırın. Yemeğin et suyundan da ekleyerek boz kıvamına getirin. Tepsiye dizilen etlerin üzerine bu sosu yayın. Orta hararetli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.



    Etler fırında pişerken sebze sotesini hazırlayın. Kabakların ve havuçların kabuklarını kazıyın. Yıkayıp, süzdürün. Yuvarlak yuvarlak dilimleyin. Teflon bir tavada önce havuçları, sonra kabakları tereyağında soteleyin. Fırından aldığınız elbasan tavanın üzerine koyarak servis yapın.
     
  2. d

    dil_dam Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi

Sayfayı Paylaş