Ankara Pilavı

Konu, 'Pilavlar' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    [​IMG]

    Malzemeler
    • 1 paket arpa şehriye
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 2 kaşık salça
    • Tuz,karabiber,pul biberi
    • Alabildiğince su
    • 1 tane orta boy soğan

    Hazırlanışı İlk önce soğanlar soyulur ve ince ince doğranır soğanlar tencereye konur ve yağsıda konup kavrulur. pembeleştikten sonra içine 2 kaşık salça ilave edilir ve devam edilir kavrulmaya sonra 1 paket arpa şehriye atılır kavrulmaya devam edilir daha sonra karabiberi atılır ve üstünü geçeçek kadar suyu konur ve tuzu da atıldıktan sonra kısık ateşte pişirilmeye bırakılır soğukduktan sonra servise sunulur.
     
  2. t

    tebessüm Misafir

    güzel görünüyor
    ellerine sağlık canım
     
  3. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Afiyet olsun canım :)
    acıktım birden
     
  4. Nursena

    Nursena Admin

    Ankara pilavinin pirincini nasıl tercih edelim canım?
     
  5. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Ankara Pilavının pirinci kesinlikle Baldo olmalı canım
     
  6. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Ankara'nin pilavi guzeldir guzell :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş