Anglo Sakson Karides

Konu, 'Yemekler' kısmında FERAH tarafından paylaşıldı.

  1. F

    FERAH Yeni Üye

    Anglo Sakson Karides nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    2 su bardağı dolusu çiğ karides (dondurulmuş ya da taze de olabilir ama küçük boylarını tercih edin)
    4 dilim kepekli veya çavdar unlu ekmek
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
    Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
    Varsa: 3 yemek kaşığı beyaz şarap

    Yemeğin Tarifi
    Öncelikle fırına dayanıklı 20-25 cm çapında yuvarlak ya da küçük boy bir fırın kabının altını hafifçe yağlayalım ve donmuş ya da taze karidesleri dizelim. Varsa beyaz şarabı karideslerin üzerine gezdirelim.

    Öte yandan çavdarlı ya da kepekli ekmeğin kabuk kısımlarını çıkardıktan sonra, elimizle ekmekleri un gibi ufalayıp, karideslerin üzerine serpiştirelim. Tuz ve karabiberi ekleyip, çok ince kıyılmış maydanozları da gelişi güzel dağıtarak yerleştirelim. En üstüne ise sızma zeytinyağını gezdirip, 175 dereceye ayarlı fırınımızın orta gözünde 12-15 dakika kadar pişirelim. Çıkınca sıcak sıcak servise sunalım. Yanına bol yeşillikli salata ve domates soslu makarna çok yakışacaktır.
     
  2. öykü eylül

    öykü eylül Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  3. l

    lülübar arısal Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  4. n

    nil_69 Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi

Sayfayı Paylaş