Anasonlu Gevrek Nasıl Yapılır

Konu, 'Tatlılar' kısmında Kurban tarafından paylaşıldı.

  1. K

    Kurban Yeni Üye

    _

    Anasonlu Gevrek Dilimler Tarifi:
    Anasonlu Gevrek Dilimler nasıl yapılır


    Malzemeler
    -150 gr tereyağı
    -1,5 su bardağı toz şeker
    -3 tane yumurta
    -2 tatil kaşığı anason
    -2 tane limonun rendelenmiş kabuğu
    -450 gram un (4 su bardağı)
    -1 tatlı kaşığı kabartma tozu

    [​IMG]

    Anasonlu Gevrek Dilimler Tarifi:
    *Oda sıcaklığına yakın bir sıcaklıkta yumuşamış tereyağı ile toz şekeri bir tabağa koyup krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. Yumurta, limon kabukları ve havanda dövmüş olduğumuz anasonu da ilave edip iyice karıştıralım. Un ve kabartma tozunu katıp ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
    *Fırınıda 170 dereceye ayarlayalım. Hamurumuzu tezgâhımızın üstüne yuvarlayarak ekmek somunu biçiminde uzatalım ve streç filme iyice sarıp buzdolabında on beş dakika bekletelim.
    *Hamuru dolaptan alarak bir cm kalınlığında dilimleyelim. Yağlanmış yada yağlı kâğıdı fırın tepsisine serip dilimlemış olduğumuz hamuru dizip 20-25 dakika pişirelim. Soğuduktan sonrada servis yapalım.
    Not: Bu kurabiyeleri kapalı cam kavanoz içinde 4 gün süreyle taze olarak saklayabiliriz.
     
  2. N

    Naciye Yeni Üye

    Bu gevrek anasonlu olduğuna göre sakinleştirici özelliğide vardır
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş