Ananaslı Yengeç Salatası (Lobster Salad) tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    Ananaslı Yengeç Salatası (Lobster Salad) çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    150 gr. veya 2 su bardağı dolusu yengeç (doğranmış)
    1 yemek kaşığı peanut (yağ gibi kullanacağız ya da sıvıyağı)
    1 diş sarmısak (üçe bölünmüş)
    2 yemek kaşığı limon suyu
    1 adet kesme şeker
    1 dal yeşil soğan (çok ince kıyılmış)
    3 dal taze nane
    3 dal taze fesleğen
    1 yemek kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Öncelikle bir bütün ananası ortadan boylamasına ikiye bölüp içini ufak küp parçalar halinde çıkaralım.

    Bu arada yengeci tuzlu suda 10-12 dakika haşlayıp içinin etlerini çıkaralım. Ya da dondurulmuş yengeci küp doğrayalım.

    Tavamızı kısık ateşe oturtup, yağı ya da peanutu koyalım. Sarmısakları ekleyip, sararıncaya kadar 2-3 dakika soteleyelim. Sonra sarmısakları çıkarıp atalım. Çünkü önemli olan sarmısağın aromasını yağa bırakmasını sağlamaktı. Sonra altını söndürelim.

    Daha sonra bu yağın içine sıcakken şekeri atıp eritelim. Hemen limon suyu, yeşil soğan, nane, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, tahta kaşıkla iyice karıştıralım.

    Bir kabın içinde bekleyen küp doğranmış yengeçlerimizi de ekleyip, en son küp doğradığımız ananas parçalarıyla karıştıralım.

    Önceden içini oyduğumuz ananas kabuklarının içine bu karışımı yerleştirip, servise sunalım.
     
  2. c

    chivalrouss Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş