Ananaslı Tart nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    Ananaslı Tart
    Malzemeler
    125 gr. margarin
    2 bardak un
    1 adet yumurta
    2 yemek kaşığı yoğurt
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    1 kutu dilimlenmiş ananas konservesi

    Krema İçin;
    1 bardak ananas suyu
    6 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır)
    1 yemek kaşığı şeker
    1 yemek kaşığı mısır nişastası
    1 adet yumurtanın sarısı
    1 paket vanilya

    Jöle İçin;
    1 paket tart jölesi
    2,5 bardak su
    2 yemek kaşığı şeker

    Yemeğin Tarifi
    Ananas suyu, krema, şeker ve mısır nişastasını çırpın. Yumurta sarısıyla birlikte muhallebi kıvamında pişirin. Altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyin. Kenarda soğutun.

    Şekerle suyu eritip, jöleyle bir taşım kaynatın. Soğuyana kadar karıştırın.

    Margarinle unu yoğurun. Yumurta, yoğurt ve kabartma tozunu atın. Yumuşak bir hamur elde edin. Yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Fırında pişirin. Ters çevirerek servis tabağına alın. Kremasını üzerine dökün. Soğumasını bekleyin. Ananas dilimlerini şekilli biçimde yerleştirin. Üzerine hazırladığınız soğumuş jöleden kaşıkla yavaş yavaş dökün.

    Dolapta beklettikten sonra servis yapın.
     
  2. o

    ostrojen Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  3. S

    SalmaHayek Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş