Anadolu Usulü Rulo Tatlısı tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında canay tarafından paylaşıldı.

  1. c

    canay Yeni Üye

    Anadolu Usulü Rulo Tatlısı tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    200 gr margarin
    7 yemek kaşığı un
    1,5 su bardağı toz şeker
    1 kg süt ve 1 paket vanilya
    Arasına sürmek için;
    1,5 su bardağı dövülmüş ceviz

    Yemeğin Tarifi
    Orta boy çelik bir tencerede önce yağı eritelim. Sonra unu ilave edip, pembeleşinceye kadar 2-3 dakika kavuralım. Üzerine sütü yavaş yavaş ilave edelim. Vanilya ve şekeri de ekleyerek sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynamaya ve koyulaşmaya başladıktan 5-6 dakika sonra, muhallebiyi ocaktan alalım. Sonra soğumaya bırakalım ve muhallebi biraz ılıklaşınca mikserle iyice 4-5 dakika kadar çırpalım.

    Öte yandan içi suyla hafifçe ıslatılmış kare veya dikdörtgen bir tepsiye bu muhallebiyi döküp yayalım. Sonra da buzdolabına koyup, 2-3 saat kadar bekletelim. Buzdolabından çıkarıp, bir ucundan spatula ile donmuş katı muhallebiyi kaldırıp, arasına dövülmüş cevizi yayalım ve rulo yapalım. Üzerine de Hindistan cevizi ile Şam fıstığını (Antep Fıstığı) serpiştirip servise sunalım. Tıpkı rulo pasta gibi dilimleyelim.
     
  2. A

    Ayan Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  3. h

    hanımaga Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  4. s

    sevgi_30 Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş