Amasya Yöresel Yemekleri Nelerdir

Konu, 'Yemekler' kısmında Nursena tarafından paylaşıldı.

  1. Nursena

    Nursena Admin

    Amasyanın Yöresel Yemekleri,
    Amasya Yöresel Yemekleri nelerdir,
    Amasya yöresi yemekleri

    Amasya Yöresel Yemekleri şunlardır;

    Amasya Çorbaları:
    Çatal Çorba, Sakala Çarpan, Toyga Çorbası, Cilbir, Helle Çorbası, Kesme İbik Çorbası, Yarma Çorbası.

    Amasya Etli Yemekleri:
    Bakla Dolması, Etli Bamya, Keşkek, Ciğer Sarması, Göbek Dolması, Madımak, Mıhlama, Mumbar-İşkembe, Pastırmalı Pancar, Patlıcan Pehli, Pastırma Gağallemesi, Pirpirim, Sirkeli Ciğer ve Sulu Köfte.

    Amasya Tatlıları:
    Dene Hasudası, Kuymak, Yuka tatlısı, Ayva Gallesi, Elma Tatlısı, Fırın Sütlüç, Gelin Parmağı, Gömlek Kadayıfı, Kalbur Tatlısı, Höşmerim, Peluza (Hasuda), Şeker Böreği, Unutma Beni, Vişneli Ekmek ve Zerdali Gallasi.

    Amasya Hamur İşleri:
    Amasya Çöreği, Yağlı-Katmer, Kabak Kabuklu Pilav, Bişi, Cırıkta-Cızlak_Akıtma, Döndürme, Ekmek Aşı (Papara), Eli Böğründe, Haşaşlı Çörek, Haşaşlı-Cevizli Puaça, Hengel (Kıymasız Mantı, Kaypak, Mayalı, Patlıcanlı Pilav, Sini Su Böreği, Tepsi Böreği, Yakasal Böreği ve Yanuç.
     
  2. i

    irem Yeni Üye

    Keşkek amasyanında yöresel yemeğiymiş bende sadece Çorum a özel sanıyordum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş