Altin Kesesi

Konu, 'Tatlılar' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER

    2 PAKET MISIR NİŞASTASI

    2 TANE YUMURTA

    1/2 KABARTMA TOZU

    250 GR MARGARİN

    3 SU BARDAĞI UN

    1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ



    İÇİ İÇİN:



    FISTIKPUDRA ŞEKERİ



    HAZIRLANIŞI

    MARGARİN VE UNU KARIŞTIR YUMURTA VE MISIR NİŞASTASINI İLAVE EDİP YOĞUR. SON OLARAK KABARTMA TOZUNU EKLEYİP HAMUR HALİNE GELENE KADAR YOĞUR. HAMURDAN 3-4 CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇA KOPAR. BU PARÇANIN İÇİNE 1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO EKLE VE YOĞUR.KAKAOLU VE SADE HAMURU 15-20 DK ODA ISISINDA DİNLENDİR.HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE KOPAR VE İÇLİ KÖFTE YAPAR GİBİ İÇİNİ PARMAĞINLA AÇ.KÜÇÜK BİR KESE ŞEKLİNDE OLACAK.

    DAHA ÖNCEDEN HAZIRLANAN İÇİ (FISTIKPUDRA ŞEKERİ VE TARÇIN KARIŞIMI)BU AÇILAN HAMURUN İÇİNE KOY. ELİNLE AĞIZINI BÜZ YANİ HAMURU TOPLA.KAKAOLU HAMURDAN UZUN ŞERİT YAP VE KESENİN KENARLARINDAN GEÇİR. BU HAMURDAN KESENİN ÜZERİNE İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLLERİ VEREREK SÜSLEYİN.HAMURUN HEPSİ BİTİNCE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN. PEMBELEŞİNCE FIRINDAN ÇIKARIN.SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPIN.
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    Başka bir tarifi ise Altın Kesesinin şöyledir.

    Malzemeler
    2 PAKET MISIR NişASTASI
    2 TANE YUMURTA
    1/2 KABARTMA TOZU
    250 GR MARGARiN
    3 Su BARDAğI UN
    1 SU BARDAğI PUDRA şEKERi

    içi içiN:

    FISTIK,TARçIN,PUDRA şEKERi
    [​IMG]
    Hazırlanışı
    MARGARiN ve Unu KARIşTIR, içiNE PUDRA şEKERiNi EKLE, YUMURTA VE MISIR NişASTASINI iLAVE EDiP YOğUR. SON OLARAK KABARTMA TOZUNU EKLEYiP Hamur HALiNE GELENE KADAR YOğUR. Hamurdan 3-4 CEViZ BüYüKLüğüNDE PARçA KOPAR. BU PARçANIN içiNE 1 yemek KAşIğI KAKAO EKLE VE YOğUR.KAKAOLU VE SADE Hamuru 15-20 DK ODA ISISINDA DiNLENDiR.HAMURDAN CEViZ BüYüKLüğüNDE KOPAR VE içLi KöFTE YAPAR GiBi içiNi PARMAğINLA Aç.KüçüK BiR KESE şEKLiNDE OLACAK.
    DAHA öNCEDEN HAZIRLANAN içi (FISTIK,PUDRA şEKERi VE TARçIN KARIşIMI)BU AçILAN Hamurun içiNE KOY. ELiNLE AğIZINI BüZ YANi HAMURU TOPLA.KAKAOLU HAMURDAN UZUN şERiT YAP VE KESENiN KENARLARINDAN GEçiR. BU HAMURDAN KESENiN üZERiNE iSTEDiğiNiZ şEKiLLERi VEREREK SüSLEYiN.HAMURUN HEPSi BiTiNCE öNCEDEN ISITILMIş FIRINDA PişiRiN. PEMBELEşiNCE FIRINDAN çIKARIN.SOğUDUKTAN SONRA SERViS YAPIN
     

    Ekli Dosyalar:

Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş