Alerji Yapan Yiyecekler Nelerdir?

Konu, 'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' kısmında hayal perisi tarafından paylaşıldı.

  1. h

    hayal perisi Yeni Üye

    Bazı yiyecekleri tüketirken besin alerjilerine dikkat etmeniz gerekmektedir. Sizinde hassas bir yapınız varsa ve besin alerjisi durumu ile karşı karşıya kalmak istemiyorsanız size aşağıda yazacağım yiyecek listesine dikkat etmeniz gerekmektedir.

    *Kimi çocukların inek sütüne karşı alerjisi bulunmaktadır. İnek sütünden vazgeçtiğiniz zaman bunun yanında tereyağ, tereyağ aromalı diğer gıdalar, peynir çeşitleri, margarin, yoğurt, krema, muhallebi ve benzeri gıda tüketimlerinde de bulunmamanız gerekmektedir.

    *Bebeklikte ve erken çocukluk döneminde görülen yumurta alerjisinde kaşıntı ve deride göz göz döküntüler oluşabilmektedir. Genel olarak alerji yumurtanın beyazına karşı olmaktadır. Yumurtanın beyazını bebeğinize bir yaşından önce verilmemelidir; daha sonraki zamanlarda ise yumurtanın beyazı azar azar arttırılmalıdır.

    *Kabuklu ve yağlı kuruyemişlerde astım, dudaklarda ve yanak mukozasında kabarmalar görülebilmektedir. Yer fıstığı, badem, kestane, hindistan cevizi, şamfıstığı ve fındık soluma yolunda alerjik etkenler oluşturabilmektedir.

    *Tahıl grubunda yer alan mısır buğdaya oranla daha az alerjen etkene sahiptir. Buğday da diyet yapanların vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır.

    *Bebeklik döneminde tavuk ve sığır etine karşı alerjen belirtiler görülebilmektedir. Kuzu eti ise bu etlere oranla daha az alerjen etkene sahiptir.

    *Balık ve kabuklu deniz ürünleri de astım ve egzama haricinde kaşıntı ve deride döküntüler oluşturmaktadır. Kimi zaman pişmiş ya da çiğ balık görüntüsü bile sizin midenizi bulandırmaya yetmektedir. Balık tüketimi ardından mide bulantısı, kusma, karında kramp gibi belirtiler de ortaya çıkabilmektedir.

    *Çikolatayı fazla tüketimlerinizle de alerjik durumlar oluşabilmektedir. Migren, deride kızarma, kaşıntı, sindirim sistemi bozuklukları bu alerjik belirtiler arasında yer almaktadır.

    *Dereotu, anason, kimyon, zencefil, kereviz tohumu, tarçın, karanfil, kişniş, hindistan cevizi, hardal, karabiber, kırmızıbiber, nane, haşhaş tohumu, ada çayı, kekik ve vanilya gibi baharat türleri tüketimlerinizde de alerji durumu oluşumları meydana gelebilmektedir. Baharat alerjisi genelde yetişkinlerde görülmektedir.

    *Bezelye, fasulye, yer fıstığı, baklagiller gibi sebzelere karşı alerjisi olanlarda bulunmaktadır.

    *Elma, armut, çilek, şeftali, vişne, kayısı ve kiraz gibi meyvelere karşı alerjen etkiler gösterebilmektedir. Kabak, domates, patates ve havuç gibi sebzelerin çiğ/ pişmiş hallerine karşı alerjileriniz bulunabildiği gibi kabuklarına karşı da alerji oluşumları meydana gelebilmektedir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş