Ağzı Açık nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ahuu tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ahuu Yeni Üye

    Ağzı Açık nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 yemek kaşığı kuru maya
    1 su bardağı ılık süt
    1 çay bardağı yoğurt
    1 su bardağı sıvıyağı
    1 çay kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    8 su bardağı un

    İç harcı için;
    500gr kıyma
    3 adet kuru soğan
    1 çay kaşığı karabiber
    2 çay kaşığı kırmızı pul biber
    2 çay kaşığı tuz

    Kızartmak için;
    2 su bardağı sıvıyağı

    Yemeğin Tarifi
    Soğanları tavla zarı formunda doğrayın.



    Karabiber, pul biber ve tuz atıp ovun. Kıymayı da katarak iyice yoğurun. Ayrı bir kapta ılık süt ve şekerli mayayı ezin. Üzerine sıvıyağ, yoğurt, tuz ekleyip karıştırın. Unu katarak kulak memesi kıvamında bir hamur tutun. Üzerini örterek en az 30 dakika mayalanmaya bırakın. Kabaran hamurdan 4 adet beze oluşturun. Oklavayla yufkadan biraz daha kalınca açın. 1 su bardağı yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak hamurlar kesin.



    Kesilmiş hamurların ortasına 1 tatlı kaşığı kadar kıymalı harcı paylaştırın. Hamurun kenarlarını birbirinin üzerine katlayarak kıvırın. Aynı şekilde bütün bezeleri açıp, hazırlayın. Tavada yağı kızdırın. Önce kıymalı tarafı sonra altını kızartın. Sıcak sıcak servis yapın.
     
  2. f

    fulya Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş