AGRİA Patates Çeşidi Türleri

Konu, 'Doğa Bilimleri' kısmında Murat tarafından paylaşıldı.

  1. Murat

    Murat Yönetici

    Lezzetli bir patates türü olan Agria yetiştiği bölgeye göre lezzet veren bir patates türüdür, yağ tutmaz kızartması da diğer türler de pişirimi de harika olur.
    [​IMG]
    Çeşit Özellikleri :
    Olgunlaşma: Orta erkenciYumru Şekli: Büyük-çok büyük, bir tek iç çürüklüğüne az hassasyüzeysel gözler.Verimi: Çok iyiKuru Madde: OrtaPazar Kalitesi: Un gibi pişirildikten sonra renk değişimi olmaz, cipsüretimine uygun.Yeşil Aksam: Hızlı gelişir, dikine ve uzundur, iyi kaplar, güçlü vegelişken saplar.Hastalıklar: Orta derecede yaprak mantarına hassas,az derecede yumrumantarına hassas, A ve , Yn virüsüne iyi dirençli,virüs X'ebağışık,altın nematodunun A etmenine dirençli.MORFOLOJİK ÖZELLİKLERBitki: Saplar az sayılır, kalın, dik, yaygın ve mordur. Yapraklaroldukça iri ve aşağı yan sarkık,koyu yeşil,ana yaprakçıklar oldukçairi ve enli,yüzeysel damarlı, çiçek oldukça iri ve çok sayıda,beyaz.Yumru Şekli: Uzun oval; sarı, tümüyle pürüzsüz kabuk, koyu sarı etli,yüzlek gözlü.Filizler: Silindirik, koyu mavi-mor renkli, yoğun bir şekilde tüylü,uç sürgünü oldukça iri, açık mavi- mor, birkaç kısa yan dallar.Niğde şartlarındaki Gözlemler: Ana sap sayısı 4.4, nişasta oranı%13.7, ortalama yumru ağırlığı 160 gr., dekara verim 5738 kg/da.,çiçek rengi beyaz, çok çiçekli, sap uzun ve dik durumda, et rengisarı-koyu sarı, ortalama göz sayısı 5, yumru şekli uzun- oval.
     
  2. N

    Nursultan Yeni Üye

    Patatesin bu çeşidini ilk defa duyuyorum doğrusu
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş