Adana Usulü Yoğurtlu Barbunya / Adana nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında arzu. tarafından paylaşıldı.

  1. a

    arzu. Yeni Üye

    Adana Usulü Yoğurtlu Barbunya / Adana hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    2 su bardağı haşlanmış barbunya
    500 gr. süzme yoğurt
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 adet kuru soğan
    2-3 diş sarmısak
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Bir tencereye 1 çay bardağı sıvıyağı koyup, hafif kızınca doğranmış kuru soğanı yağda sarartıyoruz. İçine salçayı ve haşlanmış barbunyaları ekliyoruz. Sonra 5-6 bardak sıcak su ilave edip, tuzunu da serpiştirip pişmeye bırakıyoruz. Barbunyalar pişip, suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz.

    Öte yandan bir havanda sarmısağı dövüyoruz.

    Bir kasede yoğurtla dövülmüş sarmısağı karıştırıyoruz. Pişen barbunyayı bir servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirip, servise sunuyoruz.

    Ayşegül Azan / Adana
     
  2. g

    gulnur Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. d

    didemuygur Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  4. eLiZa

    eLiZa Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  5. c

    cağla Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  6. s

    sureyya Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  7. A

    Abdullah Yeni Üye

    Bu yemeği hiç yemedim ama yemeği isterdim...
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş