Adana Usulü Nohutlu Pırasa / Adana tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında betül tarafından paylaşıldı.

  1. b

    betül Yeni Üye

    Adana Usulü Nohutlu Pırasa / Adana
    Malzemeler
    500 gr. parça kuşbaşı et
    1 kg. pırasa
    ½ çay bardağı pirinç
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 adet limon
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Pırasaları bir tezgahta 1 santimlik halkalar şeklinde doğrayıp, yıkıyoruz. Sonra bir tencereye sıvıyağ ve salçayı koyup, 1 dakika kadar kavurup, kuşbaşı etleri ilave ediyoruz. Etimizi 10-12 dakika kadar soteliyoruz. Yani biraz yumuşayana kadar pişiriyoruz. Et suyunu çekince de halka halka doğradığımız pırasaları ekliyoruz. Birlikte 5-6 dakika kavuruyoruz. Üzerine tuz ve karabiberini ekliyoruz ve 1 limonun suyunu sıkıyoruz. Hemen haşlanmış nohutları da ilave ediyoruz. Göz kararı, üzerine tam çıkacak kadar ama fazlası değil, sıcak su katıyoruz. Pırasalar yumuşayınca pirinçleri ilave ediyoruz. Pirinçler uzayıp, yumuşadığında yani ortalama 12-15 dakika sonra ocağın altını kapatıyoruz.

    Sıcak olarak servise sunuyoruz.

    Ayşegül Azan/Adana
     
  2. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    pırasayı hiç böyle yapmayı denemedim ilk fırsatta deneyecegim tşk ler paylaşımın için
     
  3. özlem yıldız

    özlem yıldız Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  4. n

    nimet Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  5. s

    serrakerem Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  6. h

    hanim Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  7. S

    SeLiN Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  8. A

    Abdullah Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif....
     
  9. i

    irem Yeni Üye

    Adana'da yediğim en elzem lezzetlerden biri Nohutlu pırasa
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş