Adana Soslu Çipura Nasıl Yapılır

Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında I$ık tarafından paylaşıldı.

  1. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Resimli Adana Soslu Çipura tarifi, Soslu Izgırada çipura nasıl yapılır, Izgarada Soslu çipura tarifi

    Malzeme listesi

    2 adet orta boy çipura

    4 adet orta boy kuru soğan

    1 çay kaşığı tuz, karabiber

    Tabağı süslemek için

    1 adet orta boy domates (yuvarlak dilimlenmiş)

    1 adet orta boy turp

    5-6 sap taze soğan

    10-12 sap roka

    Sosu için

    4 yemek kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

    2 çay kaşığı biber salçası

    1 adet limonun suyu

    4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

    1 çay kaşığı tuz, kimyon

    Yapılışı

    Öncelikle, ayıklanmış çipuraları iyice yıkayıp süzün. Öte yandan, kuru soğanları yarım ay şeklinde incecik doğrayıp üzerine karabiber ve tuzu ekleyin. Derin bir kabın içinde elinizle köfte yoğurur gibi ezerek yumuşatın. Balıkların karın kısmını keserek bu soğanları yerleştirin. Şimdi de balıkları kızgın ızgarada önlü arkalı kızartın. Diğer taraftan, turp, roka, yeşil soğan ve domatesi bir servis tabağını süsleyin. Izgarada pişen balıkları bu tabağa yerleştirin Şimdi de, sosu hazırlamak için, sarımsağı tuzla dövüp küçük bir kaba alın. Üzerine, limon suyu, tuz, kimyon, zeytinyağı, kıyılmış maydanoz ve biber salçasını ekleyip çatalla çırpın. Son olarak, hazırladığınız bu sosu sıcak balığın üzerine gezdirip servise sunun.
     
  2. üsküdarlı

    üsküdarlı Yeni Üye

    Adana kebapla balığı karıştırmışlar....
     
  3. r

    rodali Yeni Üye

    genellikle 300-400 gramlık balıklar olarak bilinse de şöyle 700-800 gram gelen tadı muhteşem çipuralar da vardır. izgarası muhteşem olur.
     
  4. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Adana soslu çipurayı mutlaka denemelisiniz inanılmaz lezzetli
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş