Adana Mantısı tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    Adana Mantısı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    Hamuru için:
    5 bardak un
    1 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı tuz

    Çorba için:
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 bardak haşlanmış nohut
    1 yemek kaşığı margarin
    12 bardak su
    Karabiber
    Tuz

    Mantı içi:
    250 gr. yağsız kıyma
    1 adet kuru soğan
    1 çay kaşığı pul biber
    Karabiber
    Tuz

    Kızartmak için:
    Sıvıyağ


    Yemeğin Tarifi
    Mantı içini hazırlamak için kıymaya rendelenmiş soğan, pul biber, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun.

    5 bardak unu tepsiye koyun, ortasını havuz gibi açın. Yumurta, tuz ve az su koyarak yumuşak bir hamur tutun. Hamuru yufkadan kalın açıp büyük kareler halinde kesin. Ortasına kıyma koyup her bir yufka karesini önce üçgen şeklinde katlayın, sonra iki ucunu ters yöne çevirerek mantının üstüne döndürüp gül şekli verin. Üçgen yaparken uç kısmını tam olarak yapıştırmayın ki kıyma görünsün.

    Kızgın yağda mantıları kızartıp bekletin.

    Çorba sosu için; margarini tencereye koyup salçayla birlikte 3 dakika kavurun. Üstüne 12 bardak su koyup önceden haşlamış olduğunuz nohutları içine atın. Çorba sosunu 15 dakika kaynatıp mantıları atın. 15 dakika da mantılarla birlikte kaynatın. Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
     
  2. n

    neseli-bayan Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  3. A

    Abdullah Yeni Üye

    bu yemek en sevdiğim yemek birde yoğurtlarsak çok güzel oluyor...
     
  4. i

    irem Yeni Üye

    mmmmmmm Adana Mantısına bayılırım harika olur
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş