Adana Kebap Nerede Yenir?

Konu, 'Yemekler' kısmında Murat tarafından paylaşıldı.

  1. Murat

    Murat Yönetici

    Adana kebabının tadı hiç şehirde yoktur, Adana mı yiyecek siniz? O halde bunun için Adana'ya gideceksiniz. Adana kebabı sadece bu şehirde mi yenir? Hayır tabi kide ancak bu muhteşem lezzet için öncelikle ezme salata, bol yeşillik ve acılı şalgam gerekmektedir.
    [​IMG]
    Biz Adanalılar her şalgamı içmeyiz memlekette bile iyi şalgam bulmak adına bildiğimiz yerden şaşmaz iken bu lezzeti başka yerde nasıl bulacaksınız? Salatamız çok önemlidir, Domates özel olmalı toprak kokmalı, yeşillik ve salatalar nar eşkisi ve Çukurova kokan limon olmalı.

    Adana yerken pide ekmek olmalı, ne yazık ki Adana'dan başka yerde tırnak pidenin keyfine varamazsınız, özel küncülü pidemiz mangalda ısınırken domates ve biber ateşte pişer, Adana yemek öyle sadece kıyma yemek değildir, masada eksik varsa Adanalı lezzet alamaz.

    En önemlisi kıymadır, usta kıymayı şişe nasıl saplar, ateşi nasıl olmalı ve yağı nasıl alınır bunu iyi bilmelidir. Kıyma yapılırken eti nerede çektiklerine ve etin erkek koyun eti olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Et zırh denen özel bir aletle el ile kıyılır ve etin suyu dağılmaz lezzetini alır ve dilerseniz usta size sarımsaklı beyti yapar.

    Adana masaya gelmeden önce bir assolist edasında öncesinde fındık lahmacun gelir, Adana yemek bir sanattır, öyle her yerde yenmez.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. a

    abrek Yeni Üye

    adana Yağcami İştah.......derim...
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş