Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Konu, 'Soralım Öğrenelim' kısmında selinisik tarafından paylaşıldı.

  1. s

    selinisik Yeni Üye

    Adana kebap nasıl yapılır, El kıyması nasıl çekilir, Birde hadi yapamadım sayalım en iyi adana kebap hangi kebapcıda yenir?
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Adana Kebabı Nasıl Yapılır Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri nelerdir? sorunuzun cevabı olur umarım.

    ADANA KEBABI


    Adana KebapADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri Adana'ya özgüADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri kıymadan yapılan bir kebap çeşidi.

    Adana Kebabı'nı diğer kebaplardan ayıran en belirgin özellik kullanılan ettir. EtADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölge yaylalarında yetiştirilmiş erkek koyunlardan elde edilmiş olmalıdır. Üretim tekniği ve ustalık da ürüne önemli ölçüde farklılık katar. Karışım hazırlanırken kullanılan malzemeler; biber salçasıADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri kırmızı pul biberADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri karabiberADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri kuyruk yağıdır. Pişirme esnasında kesinlikle vantilatör kullanılmamalıdır. Adana Kebabı'nın servisiADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri tamamlayıcı unsurlar olan yeşillikADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri sumaklı soğan salatasıADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri salata ile yapılmalıdır.

    Dana eti ile kesinlikle yapılmaz. Sadece etADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri kuyruk yağıADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri pul biber ve tuz ile yapılır.


    Üretim Şekli

    Yaylalarda doğal ortamda yetiştirilmişADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri en az bir yaşındaki erkek koyundan elde edilen etADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri yağADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri sinirADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri damar ve zarlarından ayrılır. Ayıklanan et parçalar halinde bir gün dinlendirilir. Dinlenmiş et zırh tabir edilen ve iki elle kullanılan keskin bıçakla kıyılır. Kıyılmış et miktarının %15’i kadar kuyruk zırh ile ayrıca kıyılır. Kıyılmış et ile kıyılmış kuyrukADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri binde 3 ile binde 8 arasında (İdeali binde 5) acı kırmızı biber ve tuz ilave edilerek yoğrulur. Karışım Adana kebabının ana unsurunu oluşturur. Yukarıdaki karışıma kırmızı taze biberADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri soyulmuş kök sarımsak ve acı yeşil biber doğranarak katılır. Hazırlanan karışım tekrar yoğrularak homojenlik sağlanır. Yoğrulmuş karışım üçüncü kez zırh ile kıyılır. Hazırlanan karışımADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri 0ADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri5 cm kalınlığındaADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri 3 cm eninde 90-120 cm uzunluğunda şişlere sıvanır gibi saplanır. Saplama esnasında el suya batırılıp şiş üzerindeki et sıvazlanır. Bu işlem etin şişten dökülmemesi için yapılır. Elde kalan su az olmalıdırADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri çok olursa et haşlanırADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri kebabın tadı bozulur. Bir kişilik Adana kebabı 180 gramdır. Bir buçuk tabir edilen Adana Kebabı’nın eti ise 270-280 gramdan az olamaz.


    Pişirme Şekli

    Adana Kebabı alevsizADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri durgunADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri korlu meşe kömürü ateşinde pişirilir. Pişirme derecesi etin kırmızıdan koyu kahverengine dönmesine kadar devam eder. Pişirme sırasında şişler sık sık çevrilir. Yağı pide ekmekle alınır. Bu işlem yapılmazsa yağ ateşe düşerek alevlenir ve kalitenin bozulmasına neden olur.

    Adana Kebabı coğrafik tescilli olup üretimi için Adana Ticaret Odası'ndan izin alınmalıdır.


    Servis Şekli

    Tipik bir servis Adana kebap porsiyonu; kömürde pişmiş etin yanında közlenmiş domates ve biberADANA KEBABI Tarifi-Adana Kebabı Nasıl Yapılır-Adana Kebabı Püf Noktaları İncelikleri soğan salatası ve ezme ile gelir. Yöresel bir içecek olan şalgam suyu veya ayran ile tüketilir. Adana'ya özgü olsa da tüm Türkiye'de kebapcıların menülerinde yer alır. Aynı kebabın acısızına da Urfa denir. Elle yenmeden önce ocak başında çekilmiş et ile yapılan Adana Kebabı daha lezzetli olur.
     
  3. a

    avrupali Yeni Üye

    ALLAH izin verirse ve birgun Adana sehrine ayak basarsam, deniyecegim.
     
  4. i

    irem Yeni Üye

    Adana kebabı yapmak için ugrasmam orda yapsınlar bende güzelce yerim :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş