Adana Kebabı

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER:



    1kg Yağsız dana bonfile

    100gr Kuyruk yağı

    100gr Kuzu boşluğu

    2 adet Soğan

    1 adet Maydonoz

    Karabiber

    İsot

    Tuz





    HAZIRLANIŞI:





    Kasaptan alırken geniş kıyma aynasında çektirdiğiniz dana bonfile kuzu boşluğu'nu içine baharatlarını koyup çiğ köfte gibi yarım saat kadar yoğurun ve buzdolabında bekletin. Soğanları rendeleyin.Maydanozları ince ince kıyın. İkisinide karıştırarak birkaç saat bekletin. Bekletme işleminden sonra kıymaya katalım yoğuralım ve bir saat daha buzdolabında bekletelim. Kıymayı şişe takmadan önce şişleri sıv yağ ile ovalım. Kıymayı şişlere takalım bunu yaparken ellerimizi ya sıvı yağ ile yada suyla ıslatalım ki kıymalar yapışmasın. Daha sonra ister mangal da isterseniz yağsız tava da pişirin..
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Adana kıyma yaparken dikkat etmeniz gereken önemli hususlardan bir tanesi erkek koyun eti kullanmanızdır, sonrasında bu et sallama diye tabir edilen alet ile kıyılır. Adana kıymasının saplaması bir başka uzmanlık alanı isteyen durumdur.
     
  3. A

    Abdullah Yeni Üye

    Adana kebap tarifini bilmiyordum çğrendiğim çok iyi oldu...
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş