Adana Karpuzu

Konu, 'İ | K | L | M | N' kısmında Bal Arısı tarafından paylaşıldı.

  1. B

    Bal Arısı Yeni Üye

    Adana'da her yıl yaklaşık olarak 150 bin dekar alana karpuz dikilmektedir. Yıl içerisinde yaklaşık 500 bin ton üretimi ile Türkiye karpuzunun dörtte biri Adana'dan karşılanmaktadır. Görünümü ve tadı ile tüketicilerin genel tercihleri arasında yer alan Adana karpuzunun kabuğu koyu yeşil, meyvesi etli ve şeker oranının yüksek oluşu ile diğer birçok karpuzdan ayrılmaktadır.

    Böbreklerindeki taş ve kumlardan kurtulmak isteyenlerin genel tercihleri arasında yer alan karpuz aynı zamanda iyi bir idrar sökücü olarak da bilinmektedir. Ayrıca karpuzun yemeklerden önce tüketimi de önerilmektedir.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Adana karpuzu Haziran ayında yenir ve en iyi dönemi Haziran sonu Temmuz başıdır.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş