Adana İşi Arnavut Ciğeri Tarifi

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Tonton tarafından paylaşıldı.

  1. T

    Tonton Yeni Üye

    Adana İşi Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır Resimli anlatımla sizlere yardımcı olacağız, daha önce böyle bir ciğer yemediğinize emin olabilirsiniz.


    Çukurova işi arnavut ciğeri için gerekli malzemeler.


    600 gr. Koyun ciğeri
    5 yemek kaşığı un
    Kırmızı acı pul biber
    Zeytinyağı
    Bir tutam kıyılmış maydonoz
    Tuz

    [​IMG]


    Un, toz biber ve tuzu bir kasede karıştırıp ciğerleri bu karışıma bulayın. Fazla unu silkeleyin. Tencereye zeytinyağını koyup hafif kızdırın. İki dakika sonra ciğerleri ilave edin ve kızarana kadar pişmesini bekleyin.

    Servis tabağına aldığınız arnavut ciğerlerinin üzerine kıyılmış maydonoz serpip servis yapın. İsteğe bağlı olarak ince dilimlenmiş soğanla servis yapılabilir.
     
  2. B

    Badem Yeni Üye

    Arnavut ciğeri süper lezzetli olur ailecek çok severiz.
     
  3. a

    abrek Yeni Üye

    biraz tikeler büyük gibime geldi...afiyet olsun
     
  4. S

    Sadem Yeni Üye

    iyide adana'da ciğeri şişe takıp pişirirler arnavut ciğerini tercih ettiklerini pek sanmam
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş