Adak Pilavı tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında betül tarafından paylaşıldı.

  1. b

    betül Yeni Üye

    Adak Pilavı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    2 adet kuşbaşı tavuk göğüs eti
    3 su bardağı pilavlık bulgur
    2 adet kuru soğan
    2 adet havuç
    Yarım demet ıspanak
    1 çay kaşığı tuz, karabiber
    2 tatlı kaşığı tereyağı

    Yemeğin Tarifi
    Önce ıspanakları bol suda yıkayıp, ayıklayın. Doğrayarak bir tabağa alın. Havuçları da yıkayıp, soyun ve rendeleyin. Bir tencerede tereyağını eritin. Soğanı katarak pembeleştirin. Tavuk etlerini ekleyerek, suyunu çekinceye dek soteleyin. Üzerine rendelenmiş havuçları ekleyip, 5 dakika etlerle birlikte kavurmaya devam edin. Ispanakları koyup, 5 su bardağı sıcak su ekleyin. Su kaynamaya başlayınca bulgurunu katın. Kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye dek pişirin. 10 dakika dinlendirip, servis yapın.
     
  2. e

    eseyranli Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. z

    zuhregokcegulay Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  4. z

    zeynep73 Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş