Ada Çayının Faydaları Nelerdir? Ada Çayı Nasıl Demlenir?

Konu, 'A | B | C | Ç | D' kısmında Kutup Yıldızı tarafından paylaşıldı.

  1. K

    Kutup Yıldızı Yeni Üye

    Ada çayının faydaları

    Ada çayı, genellikle Akdeniz bölgesinde yabani olarak yetişen ve mutlaka tüketilmesi gereken şifalı bitkiler arasında yer almaktadır. Ada çayı genelde haziran ve temmuz aylarında çiçek veren uzun yapraklı kenarlarında tırtıklı tüysü yapılar bulunan bir yapıdadır. Yaprakları kurutularak muhafaza edilmelidir.

    Ada çayının faydalarından bazıları şunlardır?

    *Ada çayı vücuda güç ve kuvvet vererek hastalık sonucunda oluşan halsizliği giderici etkide bulunmaktadır.

    *Mide ve bağırsaktaki gazların giderici etkisinin yanı sıra ada çayı antiseptik etkisi sayesinde sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayıcı etkisi de bulunmaktadır.

    *Dişlere beyazlık verir ve diş etlerini kuvvetlendirir.

    *Mikrop, virüs ve mantar gibi vücuda zarar verecek etkenlerin oluşumunu engellemektedir.

    *Soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklarda da sağlığınızı geri kazanmanızda etkilidir.

    Ada Çayı Nasıl hazırlanır?

    Ada çayı çay gibi demlenerek hazırlanır. 1 bardak sıcak suyun içine 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış ve kurulmuş ada çayı konularak hazırlanılır ve ada çayı su ile birlikte kaynatılmamalıdır. 2 dk dan fazla kaynatıldığında zararlı hale gelebilir. Sıcak kaynatılmış suyun içine konularak 5-6 dk demlenmesi tavsiye edilmektedir. Daha sonra süzülerek hazır hale gelmektedir. Günde 2-3 bardak içilmesi etkili olacaktır.
    Uyarı: Ada Çayı aşırı kullanıldığında tansiyon yükselmesine neden olabilmektedir. Gebelik süresince ve emziren annelere tavsiye edilmemektedir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş