Acili Tavuklu Pilav

Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Malzemeler:

    Yağ (Rafine) 4 çorba kaşığı
    Tavuk (Dört parçaya bölünmüş) 1 adet
    Salam (Dilimlenmiş) 225 gr.
    Soğan (Kıyılmış) 2 adet
    Kırmızı biber (Acı, Dövülmüş) 4 adet
    Tuz 2 silme çay kaşığı
    Karabiber Yarım silme çay kaşığı
    Yeni bahar Yarım silme çay kaşığı
    Domates (Soyulmuş ve kıyılmış) Yarım kilo
    Domates suyu 1,5 bardak
    Taze fasulye 100 gr.
    Pirinc 1 su bardağı


    Yapilisi:
    Yağı geniş bir tencerede eritip tavukları kızartın.
    Tavukları tencereden çıkartın, içine salamı, soğanı, kırmızı acı biberi, tuzu, karabiberi ve yeni baharı atın.
    Soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak soğanları kavurun.
    Domatesi ve domates suyunu katın. Kaynatın, sonra tavukları koyun ve üzerine taze fasulyeyi serpiştirin.
    Tencerenin kapağını kapatarak ağır ateşte 15 dakika pişirin.
    Bu arada, tuzlu suda pirinci 10 dakika haşlayıp suyunu süzün.
    Pirinci, domates karışımına katın ve suyunu çekinceye kadar 15 dakika daha pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
     
  2. ofline

    ofline Yeni Üye

    tavuğu severim,acıyada bayılırım,tam benim damak zevkime göre..
     
  3. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Afiyet olsun ohalde:)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş