Acılı Tavuk Kanatları tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    Acılı Tavuk Kanatları nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    1 paket tavuk kanadı
    1 yemek kaşığı buğday nişastası
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 yemek kaşığı domates salçası
    Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

    Yemeğin Tarifi
    Tavuk kanatlarını iyice yıkayın, süzün ve ayrı bir kapta nişastayı, yumuşamış tereyağını, domates salçasını, tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi karıştırın. Tavuk kanatlarını içine atıp, iyice sosa bulanmalarını sağlayın. En az 1 saat buzdolabında bekletin. Bu bekleme sırasında sosu hazırlayın. Soğanları incecik kıyıp, zeytinyağında çevirin. Rendelenmiş domatesi ekleyin. İnce kıyılmış sarmısak, pul biber, kekik, soya sosu ve tuzu karıştırın. 1 çay bardağı su eklemesiyle,10 dakika pişirin. Sosta beklemiş tavuk parçalarını teflon tavada kızartın. Servis tabağına alıp, sosla birlikte servis yapın.
     
  2. t

    thetis Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. a

    abca Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  4. p

    pamukşeker Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş