Acem Pilavı

Konu, 'Yemekler' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    Acem Pilavı kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    250 gr. kuzu kuşbaşı
    3 su bardağı pirinç
    3 adet havuç
    3 adet kuru soğan
    2 yemek kaşığı tereyağ
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin.

    Tencereye margarin koyup kuzu kuşbaşı etleri ekleyin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Zar şeklinde doğranmış soğan, karabiber ve tuz ekleyin. Bu arada kavurmaya devam etmelisiniz. 2 bardak su koyduktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin. Havucu kibrit şeklinde doğrayıp tencereye koyun ve 15 dakika daha pişirin.

    Havuçlu etin üzerine 3 bardak su koyup su kaynayınca pirinçleri ilave edip çok kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.
     
  2. T

    TULIN75 Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  3. c

    ceydan devran Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  4. z

    züleyha Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  5. s

    sevvne Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  6. s

    sevil Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş