Acem Keki tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    Acem Keki nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    125 gr margarin
    2 yemek kaşığı yoğurt
    3 yemek kaşığı toz şeker
    1 paket kabartma tozu
    12 yemek kaşığı un

    İçi İçin;
    3 adet portakal
    1 su bardağı toz şeker
    1 adet limon suyu

    Yemeğin Tarifi
    Portakalları kabuğu ile birlikte ince ince doğrayın, 1 su bardağı su ilavesiyle kısık ateşte kabukları yumuşayana kadar pişirin. Limon suyu ile şekeri ekleyip, 15 dakika pişirin.

    Hamuru için: margarin ile şekeri karıştırın. Yoğurt, kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurun, 20 dakika bekletin. Tart kalıbını yağlayın hamuru ikiye bölün.



    Birinci parçayı kalıbını içine kenarlarını yükselterek yayın, üzerine soğumuş portakalı yerleştirip, kalan hamuru kalıbın büyüklüğünde açarak en üste yayın. Bıçakla hamurun üzerini birkaç yerinden delin ki içi sulanmasın.

    175 derecelik fırında 30 dakika pişirip dondurma ile birlikte servis yapın.
     
  2. o

    ozl35 Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş