1. #1

    Yazar : Goksel çevrimdışı

    Sponsorlu Bağlantılar

    Patatesli Sütlü Poğaça Tarifi



    Patatesli Sütlü Poğaça Nasıl Yapılır ? ,
    Resimli Sütlü Poğaça Tarifi ,
    Sütlü Poğaça Yapımı ,
    Sütlü Poğaça Tarifi

    Malzemeler

    1 çay br. sıvı yağ

    -1 su br. süt

    -1 paket yaş maya

    -Aldığı kadar un

    -1 çorba kş. sıvıyağ

    -1 yumurta sarısı

    -Çörek Otu yada susam

    -İçin için de peynir

    Patatesli Sütlü Poğaça Tarifi

    Hazırlanışı

    Derin bir kabın içerisine maya,tuz,sıvı yağ ve ılık sütü ekleyip kıvamı tutturana kadar un ekleyip yoğuralım.Ardından hamurumuzu 15-20 dakika dinlendirelim.Hamur dinlendikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine peynir ilave edip kapatalım.Son olarak yağlı tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine önce yumurta sarısı sonra da çörek otu yada susam serpin ve önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.

    Patatesli Sütlü Poğaça Tarifi

    Malzemeler

    -3 yumurta, (bir sarı üzeri için ayrılacak)

    - 250 gram margarin, (oda ısısında)

    -1 su bardağı süt,

    -1 paket yaş maya,

    -2 yemek kaşığı toz şeker,

    -1 tatlı kaşığı tuz,

    -Aldığı kadar un.

    İç malzemesi

    -5-6 tane haşlanmış patates,

    -1 kuru soğan,

    -2-3 yemek kaşığı sıvı yağ,

    - Tuz, pulbiber, karabiber

    Patatesli Sütlü Poğaça Tarifi

    Yapılışı

    Maya ve şekeri, ılık sütün içine koyarak kabarmasını bekleyin.

    Hamur kabınıza, mayalı karışımı, yumurta, yağ ve tuzu koyarak şöyle bir elinizle karıştırın. Sonra unu azar azar ilave ederek elinize yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur hazırlayın.Hamurun üzerini kapatıp, mayalanması için sıcak bir yerde bekletin.Hamurun mayası gelirken içi malzemesini hazırlayabilirsiniz.Patatesleri haşlayın ve sonra kabuklarını soyarak püre haline getirin. Soğanı ince ince doğrayın ve yağda pembeleşene dek kavurun. Üzerine patates püresini ilave edin ve karıştırın.Tuz ve baharatını atarak ocaktan indirin.Mayalanan hamurdan cevizden büyükçe parçalar koparın. Avcunuzun içinde biraz açın, patatesli harcınızı koyun ve kapatın.Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak döşeyin. 15-20 dakika tepside mayalanması için bekletin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalın sırt kısmı ile çizikler atın.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana dek pişirin.

    PAYLAŞ

  • Bu konuyu beğendiniz mi?

    Patatesli Sütlü Poğaça Tarifi

    Güncel Beğeni


    Değerlendirme: Toplam 2 oy almıştır, ortalama Değerlendirmesi 5.00 puandır.

Hızlı Cevap Hızlı Cevap

İstanbul Ne Zaman Fethedilmiştir ?

Resim Yükle

 Patatesli Sütlü Poğaça Tarifi

patatesli poğaça tarifi patatesli poğaça poğaça tarifi patatesli poğaça tarifleri patatesli pogaca tarifi patatesli pogaca poğaça tarifleri patates poğaça tarifi patatesli mayalı poğaça sütlü patatesli poğaça tarifi mayalı patatesli poğaça tuzlu poğaca hamuru patatesli poğaça tarifi tuzlu poğaça tarifi sütlü poğaça

Gizlilik Bildirimi © 2013 yasambu.com All rights reserved.

Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz